Berlinerwanden

Opzoek naar Berlinerwanden ?

berlinerwand

Ondergrondse constructie vlakbij een perceelgrens of een straat? Dan is de constructie van tijdelijke grondkerende Berlinerwanden een noodzakelijke tussenstap. Stabco bracht al talloze Berlinerwanden tot een goed einde.

De voordelen van Berlinerwanden

Berlinerwanden kunnen bij kleine percelen in dichtbebouwde gebieden toch ondergrondse constructies zoals kelders of zwembaden mogelijk maken. Voorwaarde is wel dat het grondwater voldoende diep zit. Ook mag de bouwput niet al te diep zijn zodat de constructie de gronddruk aankan. Berlinerwanden zijn relatief eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, en aangezien het een tijdelijke constructie betreft kunnen de materialen zo goed als volledig gerecupereerd worden.

Hoe plaatsen we Berlinerwanden ?

hoe berlinerwand plaatsen

We beginnen met het plaatsen van verticale L- of H-profielen op een regelmatige afstand van elkaar. Afhankelijk van de grond en het wandmateriaal varieert die afstand tussen 1 en 3 meter. Die profielen kunnen we slagen, drukken of heien. Tussen de profielen plaatsen we dan de houten, betonnen of stalen platen. Indien nodig plaatsen we langsgeleiders bovenaan de profielen, die ervoor zorgen dat de Berlinerwanden recht lopen.

Na afloop van de bouwwerken trillen we de profielen en wanden opnieuw uit de grond.

Berlinerwanden nodig?

Is een talud niet mogelijk op uw werf wegens plaatstekort en overweegt u een Berlinerwand? Bezorg ons uw bouw- en funderingsplannen en wij maken voor u een vrijblijvende, gedetailleerde offerte op. Na goedkeuring bestuderen we de nodige parameters zoals grondspanning, grondwaterstand, bodemsamenstelling en bespreken we alles met de stabiliteitsingenieur. We leggen de start- en einddatum vast in samenspraak met de andere aannemers en werken het project vervolgens af volgens afspraak.

Op die manier brachten we al talloze berlinerwandconstructies tot een goed einde. Bekijk onze gerealiseerde Berlinerwanden of neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Laat ons u helpen met uw funderingswerken

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer +32 495 71 78 84

Maak een afspraak