Onderschoeiing

Opzoek naar onderschoeiing ?

onderschoeiing  stabco

Wil u graag en kelder of ondergrondse garage bouwen tegen een aanpalend gebouw, maar zijn de fundamenten van dat aanpalende gebouw ontoereikend? Geen nood, dankzij onderschoeiingen kunnen de aanpalende funderingen versterkt worden. Weliswaar is dat een delicaat werk dat ervaring, de juiste materialen en kennis van zaken vereist. Stabco kan u hierbij van dienst zijn.

Veilige onderschoeiing

Veilige onderschoeiing

Bij onderschoeiingen wordt de grond onder de bestaande funderingen laagje per laagje weggenomen. Dat gebeurt deels machinaal, maar voornamelijk ook handmatig. Meteen daarna wordt het uitgegraven gedeelte beschoeid met hout, staal of beton. Door telkens met kleine laagjes van ongeveer 40cm te werken vermijden we een al te grote grondontspanning onder de funderingen, waardoor de constructie niet verzakt en de werknemers in alle veiligheid kunnen werken.

Als het uitgravingspeil bereikt is, graven we een zool uit in de ongeroerde grond en vullen we die met gewapend beton om de onderschoeiingen te stabiliseren. De breedte van deze zool hangt af van de sondering en rekennota.

We werken in stroken van 1,5 tot 2m breed, zodat er uiteindelijk een continue wand gevormd wordt. Met hydraulische vijzels kunnen we de onderschoeiingen op spanning brengen om ongewenste zettingen te voorkomen.

Factoren voor onderschoeiingen

onderschoeiing

Of onderschoeiingswerken mogelijk zijn voor uw project en welke materialen er moeten gebruikt worden, hangt af van een aantal elementen, zoals: hoe zien de bestaande funderingen eruit? Hoe is de grond samengesteld? Wat is het grondwaterpeil? Zitten er buizen in de grond?

Op basis van bestaande documenten, sonderingen en boringen berekenen we of onderschoeiingen tot de mogelijkheden behoren en of er al dan niet bijkomende maatregelen nodig zijn.

Stabco heeft de nodige machines en kennis in huis om de onderschoeiingswerken tot een goed einde te brengen. Dankzij de talrijke onderschoeiingswerken die we al realiseerden, behoren kelders, parkeergarages of zwembaden van onze klanten toch tot de mogelijkheden, ook al waren de omstandigheden initieel niet optimaal.

Interesse? Contacteer ons voor een gratis offerte.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Laat ons u helpen met uw funderingswerken

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer +32 495 71 78 84

Maak een afspraak