Daarom moet jij op Charlotte stemmen voor Bouwvrouw van het jaar.

15/10/2020 | Ons bedrijf

Throwback naar eind september: wij kregen te horen dat ik genomineerd werd als Bouwvrouw van het Jaar. Hoe dat verlopen is, lees je verder in deze blog.

De winnaar van deze wedstrijd wordt bepaald aan de hand van een loting. Aan de hand van deze blog wil ik jou uitleggen waarom je op mij ‘moet’ stemmen. Dit is nog het moeilijkste van allemaal: mijn eigen kwaliteiten in de verf zetten. Maar oké, hier gaan we! ;)  

Ik ben toegewijd  

In 2007 ben ik afgestudeerd als Management Assistant (Office management). Voor ik zaakvoerder werd van Stabco, had ik steeds erg fijne jobs met veel verantwoordelijkheid. Ik miste echter iets. Er zat meer in mij.

Vier jaar geleden ging mijn man Marijn op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouwsector. Ik wist dat dit ook mijn kans. Onze kans. Ik stelde een business plan op en ging met Marijn naar de bank. De suikerbonen kwamen al heel snel: Stabco Foundations werd geboren op 26 augustus 2016.  

De bouwsector? Voor mij onbekend.
Funderingstechnieken? Euhm… hoe en waarvoor gebruik je welke techniek eigenlijk?

Ik ben ervan overtuigd dat je moet weten hoe alles in je bedrijf draait. Als we hier succesvol willen uitkomen, moet ik mij verdiepen.

 • Ik schafte een paar werkschoenen (maat 37) aan en ging mee naar de werven.
 • Als er putfunderingen werden geknepen, bediende ik de laser.
 • Bij het maken van ankers smeet ik zakken van 25kg cement in de groutpomp en ik smeerde er apenvet aan.
 • Ik leerde grondverdringende palen boren (tot groot jolijt van Marijn!)
 • Ik heb mijn rijbewijs C gehaald.
 • Je mag mij alles vragen ivm de bouwsector en funderingen, zoals:
  • Hoe interpreteer je een sondering?
  • Wat is het verschil tussen betonsterkte C25/30 en 30/37?
  • Wat is een maaiveld?
  • Wat betekent een TAW-pijl?

Zo heb ik samen met Marijn Stabco Foundations in vier jaar tijd van Klasse 1 naar Klasse 4 gekregen. Daarover later meer! ;)

Heb ik je al overtuigd? Stem dan via deze link! Nog niet overtuigd? Lees dan zeker verder!

Ik ben positief

De bouwsector is een mannenwereld. Daar kunnen we nu eenmaal niet onderuit. Maar, ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen ons steentje kunnen bijdragen om deze sector sexyer en professioneler te maken.

Ik vind het belangrijk om positief in het leven te staan. Niet alleen als persoon, maar ook als zaakvoerder en werkgever. Zo vind ik het superbelangrijk dat onze werknemers zich super goed voelen bij Stabco.

Bij het bouwen van een project, heb je een stevige basis nodig. Daar kan Stabco voor zorgen.
Bij het uitbouwen van dit bedrijf, hebben wij een stevige basis nodig. En daar zorgt ons team dagelijks voor.

Heb ik je al overtuigd? Stem dan via deze link! Nog niet overtuigd? Lees dan zeker verder!

Ik ben eerlijk  

Vertrouwen is alles. Op vertrouwen kun je bouwen. En vertrouwen krijg je alleen maar door eerlijke communicatie. Dat draagt Stabco heel hoog in het vaandel.

Eerlijkheid is ook verantwoordelijkheid opnemen.

En als we dan toch eerlijk zijn: ik vind dat ik het verdien om Bouwvrouw van het jaar te worden.

Heb ik jou kunnen overtuigen? Stem dan via deze link! Nog niet overtuigd? Spijtig, maar dan wil ik je toch bedanken om mijn verhaal te lezen!

“Hoe zot is dees?!”

Een kleine throwback naar de moment waarop ik ontdekte dat ik genomineerd was voor Bouwvrouw van het jaar.

Er werd een telefoonlijn doorgeschakeld. Sofie, mijn collega: ‘Marijke Sleeckx hangt aan de lijn in verband met een Award’. Ik had die ochtend van Marijke ene mail gekregen, waarin de Belgian Construction Awards werden uitgelegd, en hoe je je kandidaat moest stellen.

Je verwacht je aan een telefoontje waarin je wordt overtuigd om deel te nemen.  Maar, dat was het niet! Marijke vertelde me dat er tijdens de uitreiking van die BCA, nog twee andere awards uitgereikt werden. Voor deze award moest je genomineerd worden. En ja hoor: ik was door de jury genomineerd tot Bouwvrouw van het Jaar!

Yes, Jihaa, en zoals ik altijd zeg: ‘Hoe zot is dees?!’

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons