Het 3-jarig bestaan van Stabco

26/08/2019 | Ons bedrijf

Drie jaar geleden is het allemaal begonnen. Op 26 augustus 2016 werd Stabco opgericht. Ondertussen is ons bedrijf uitgegroeid tot een professionele partner voor alle funderingswerken. Laten we even terugblikken naar de start van Stabco!

De start van Stabco

Na vele slapeloze nachten, was het zover. Met een gezonde portie zenuwen zaten we bij de notaris om alles te tekenen. Ongelooflijk enthousiast en trots dat wij het aandurfden om een eigen bedrijf te starten.

“Waren we echt zeker?”,  “Ja toch?”, “We gaan dat goed doen!”. We gingen ervan uit dat zolang we volgens ons businessmodel zouden werken, er niets verkeerd kon gaan. Zelfs al was het eerste jaar een break-even.

Na drie jaar kunnen we wel zeggen dat dit de beste keuze was die we in ons leven hebben gemaakt. Sommige mensen zijn gewoon gemaakt voor het ondernemerschap. Net zoals wij.

Als startende ondernemer kan je het oprichten en managen van een bedrijf in het begin onderschatten. Gelukkig hadden wij ons voldoende geïnformeerd en wisten we in grote lijnen wat er ons te wachten stond. De uitdagingen die op ons pad kwamen, hebben ons veel geleerd. Hierdoor hebben we veel stappen in de goede richting kunnen zetten.

Een groeibedrijf met de nodige groeipijnen

Stabco is dan ook het perfecte voorbeeld van een groeibedrijf, met de nodige groeipijnen. Het is niet altijd gemakkelijk om met deze uitdagingen om te gaan en er zullen er nog veel volgen.

In het begin durfden we moeilijk klanten af te wijzen. Dit konden we ons gewoon niet permitteren als starters. Ook toen we in een pijlsnel tempo groeiden, wilden we klanten niet teleurstellen.

Op korte termijn moest ons personeelsbestand groeien én iedere nieuwe werknemer moest de correcte opleidingen volgen. Enkel zo kunnen ze hun werk naar behoren uitvoeren. Ook stonden we voor de uitdaging om een werkplek te creëren waar iedereen zich thuisvoelt.

Het is één grote puzzel waar we nog elke dag aan werken. We kijken naar de talenten van onze werknemers en wijzen hen de juiste taken toe. Proberen, proberen, veranderen en nog eens proberen. Zo bouwden wij een structuur waarmee we de dagelijkse werking vlot laten verlopen.

Hierbij is de grootste uitdaging dat niemand zegt of je het correct doet.

Flexibilteit is een must

De groei van Stabco vraagt veel flexibiliteit van onze samenwerkers. Ze moeten zich dan ook in elke situatie mee kunnen aanpassen. Nu, na drie jaar, beginnen we hier de vruchten echt van te plukken. Deze flexibiliteit is wat ons bedrijf vandaag zo sterk maakt en dat hebben we te danken aan de ambitie en het harde werk van iedereen bij Stabco.

Op naar de volgende drie jaar!  

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons