Liebherr LRB 355: ons paradepaardje voor grote funderingen

04/08/2021 | Ons bedrijf

Dit jaar bestaat Stabco Foundations vijf jaar. En we zijn op die vijf jaar enorm gegroeid. In slechts vier jaar tijd zijn we een bouwonderneming Klasse 4 geworden. Er kwamen elk jaar meer en meer collega’s bij, en ook ons machinepark bleef uitbreiden. We zijn in mei van dit jaar verhuisd, en met onze meest recente investering zijn we helemaal klaar voor de volgende stap.

Liebherr LRB 355: een van de grootste palenmachines in België

Stabco Foundations is nu de trotse eigenaar van de Liebherr LRB 355, waarvan er slechts drie in België te vinden zijn. Deze multifunctionele machine zorgt ervoor dat we nog efficiënter grote werven kunnen funderen. Denk hierbij aan paalfunderingen, grondverdringende palen, secanpalen en Kelly-boorpalen.

Eerder zeiden we al: ‘we doen mee met de grote jongens in de bouwwereld’. Dit is opnieuw een stapje dichter. Maak daar anders maar een grote stap van.

Harder, better, faster, stronger

Met deze funderingsmachine kunnen we nog sneller en harder werken. Om technische data van deze LRB 355:  

  • Gewicht: 128 ton (exclusief boor van 15 ton)
  • Motorvermogen: 750kW
  • Hoogte: 33m (wanneer heel de machine is opgesteld)
  • Boormoment van 450KN
  • Boordiepte: 35,8m

Het grote voordeel van deze machine is dat we secanspalen met een diameter van 1,25m diep kunnen boren, maar liefst 265m diep.

Voor grondverdringende palen heeft deze Liebherr een boormoment van 450KN. Lees: we kunnen in de grond boren alsof het niets is. Deze grondverdringende palen kunnen we trouwens tot 35,8m diep boren, zelfs al is de diameter van de paal 60cm.

 

Flexibiliteit en veiligheid tijdens het werken

Voor deze machine zijn er speciale opleidingen, zodat we steeds veilig kunnen werken tegen maximale output. Maar, wat ook leuk is: met slechts één druk op de knop kunnen alle machinebewegingen via afstandsbediening worden uitgevoerd. Hiermee kunnen we in-en uitschakelen, bewegen, zwenken, … alles eigenlijk!

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons