Ons grootste funderingsproject ooit: een samenwerking met bouwbedrijf IBS in Verrebroek.

20/04/2020 | Ons bedrijf

In september 2019 voerden we enkele hervormingen door, met het oog op de toekomst. Al snel konden we met fierheid zeggen dat we een sterk team hadden dat een hoog rendement haalde en goed op elkaar ingespeeld was. Het werk vlotte wel héél goed. We waren klaar voor de volgende stap, en die kwam sneller dan verwacht. 

Een grote opdracht voor een jonge bouwfirma

In november kregen we een offerte-aanvraag van IBS voor 3.500 grondverdringende palen op 1 site. Lees: een grote funderingsopdracht met heel veel palen en werk.

Als relatief jong bedrijf waren wij zeer blij met de prijsaanvraag door IBS. Dit toont dat wij op korte termijn een sterke naam hebben gemaakt in de bouwwereld. Wij zijn altijd eerlijk in onze communicatie en moeten toegeven dat we lang gediscussieerd hebben intern. Dit is niet zomaar een project. Als het zou lukken, dan zou het een grote stap zijn voor Stabco.

We besloten er voor te gaan en IBS een offerte te sturen. Daar kregen we snel een positieve reactie op.

Hoe pak je zo’n grote fundering aan?

Het was 7 weken lang hard werken van ’s ochtends tot ’s avonds. In het begin werkten we met één palenmachine, na een tijdje hebben we er een tweede bij gehaald. We haalden een gemiddeld rendement van 100 palen per dag, wat een mooi cijfer is. Soms waren het er minder, soms meer. Op zo’n project kom je nu eenmaal moeilijke uitdagingen tegen.

Ons team is onze fundering

Bij projecten als deze is teamwork, positiviteit en doorzetting vereist van iedereen die aan deze werf meewerkt. Heel Stabco, dus. Op moeilijke momenten zit je samen in de put (zowel figuurlijk als letterlijk), maar als het goed gaat, konden we allemaal samen juichen.

Op momenten als dit leer je pas echt je team kennen. Wijzelf (Marijn en Charlotte) konden ons geen beter team wensen. Iedereen verdient een medaille voor inzet en prestaties. Dankzij ons team – de fundering van Stabco – hebben we de 3.500 palen binnen de afgesproken termijn geboord, volgens de regels van de kunst.

Het is nu officieel: Stabco kan mee met de grote spelers.

Langs deze weg willen wij graag IBS bedanken voor het vertrouwen in Stabco. In het bijzonder: Ken Goderis en Pieter d’Hollander. Bedankt dat jullie een iets kleinere speler de kans hebben gegeven om zich te bewijzen. Op naar het volgende project!

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons