Uitbreiding van ons machinepark

02/12/2019 | Ons bedrijf

Al sinds onze start hebben we onze klanten kunnen helpen met grondverdringende palen en secanswanden. Dit was destijds met een tweedehands ABI-palenmachine. Om aan onze grote vraag te kunnen voldoen, kwam daar al snel een tweede machine bij, een Wirth Ecodrill. Opnieuw tweedehands, natuurlijk. Welke starter kan meteen een gans machinepark kopen?

We bekeken het groots

We wilden natuurlijk wel de stap wagen te groeien. Dat was namelijk onze droom: een nieuwe machine met alles erop en eraan. Kwalitatief werk, een groter rendement, makkelijk in gebruik, … Stel je voor wat dat voor Stabco zou betekenen: we zouden met de grote jongens kunnen meedoen. Een half jaar tellen, rekenen en nadenken later hebben we uiteindelijk toch de stap gezet.

Gründliche Technologie

De keuze van onze leverancier was makkelijk: de Firma Van der Spek. Hun service is ongelooflijk goed en ze staan dag en nacht voor ons klaar. Bedankt daarvoor!

De machine die we gekozen hebben, is de Liebherr LRB 18. Momenteel is deze al een half jaar operationeel en de resultaten overtreffen onze stoutste verwachtingen. Deze moderne machine:

  • Is voorzien van een volledige monitoring.
  • Werkt volledig op radiobesturing.
  • Is milieuvriendelijker dan onze andere machines (verbruikt 11-12l per uur ipv 40-45l)
  • Biedt ons een rendement van maar liefst 35%!

Het rendement is aanzienlijk. Wij hoopten eigenlijk op een stijging van ongeveer 10%. Dankzij in-depth opleidingen kunnen onze werknemers hier zeer efficiënt mee werken en ligt het rendement dus 25% hoger dan verwacht! Grote projecten? Laat maar komen!

Vele mogelijkheden 

Met deze machine kunnen we secanswanden boren met volgende diameters:

  • 42,5cm
  • 52,2cm
  • 62,5cm

We kunnen tot 18m diep werken. Voor een machine die ‘slechts’ 65 ton weegt, is dit in verhouding redelijk diep. Ook grondverdringende schroefpalen kunnen we zeer vlot boren in zoveel verschillende ondergronden. Ter vergelijking: vroeger boorden we ongeveer 20 palen per dag. Met deze Liebherr LRB 18 zitten we aan een gemiddelde van 45 palen per dag! Dat is meer dan het dubbele

In de toekomst willen we ook graag soilmixen.

Vertrouwen en kwaliteit

Het is duidelijk: onze investering loont. Niet alleen voor Stabco, maar ook voor onze klanten. We kunnen nu, zoals we droomden, met de grote jongens meedoen. Onze machinepark straalt vertrouwen en kwaliteit uit. En laat dat nu net zijn waar Stabco voor staat.

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons