Boor-en funderingspalen

Wat zijn boor- en funderingspalen?              

Een boor- of funderingspaal is een betonnen paal die in de grond wordt gevormd. Deze paal moet erg hoge belastingen kunnen dragen. Het plaatsen van de palen gebeurt bijna trillingsvrij en daarbij is er ook niet veel geluidsoverlast.

Waar worden boor- en funderingspalen geplaatst?

Boorpalen worden geplaatst op locaties waar het niet mogelijk is om dubbel grondverdringende palen te boren. Ze worden dus vooral op plaatsen waar de ondergrond niet draagkrachtig genoeg is. Dit betekent bijvoorbeeld dat de ondergrond geen vaste grond bevat.

Waar weinig of geen plaats is voor grotere boorstellingen heeft Stabco ook kleinere machines om op zeer kleine en beperkte locaties boorpalen uit te voeren.

Hoe worden boor- en funderingspalen geplaatst?

We boren tot de gewenste diepte en draaien een schroef in de mantelbuis. De losgeboorde grond wordt dan boven in de mantelbuis uitgeworpen. Daarna pompen we beton door de holle as van de schroef. Tegelijkertijd trekken we de boorbuis naar boven zodat er een paal gevormd wordt. Daarna kunnen we nog extra wapening aanbrengen in de palen.

Wanneer palen zwaar belast worden op druk en trek, zullen de diameters vergroten, omdat deze palen vooral op punt en minder op kleef belast worden.

Boorpalen voor jouw bouwproject? Contacteer ons voor een gratis, vrijblijvende offerte.

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons