Grondankers

Wat zijn grondankers?

Grondankers zijn ankers die in de grond worden geplaatst om te voorkomen dat keringswanden in de bouwput worden gedrukt. Ze vangen de gronddruk van bijvoorbeeld berlinerwanden, onderschoeiingen en secanspalenwanden op en zorgen ervoor dat deze precies op de juiste plaats blijven zitten.

Waar worden grondankers geplaatst?

Grondankers kunnen op elk openbaar terrein worden geplaatst. Belangrijk is dat er geen ondergrondse obstakels zijn. Zo moet je als opdrachtgever nagaan of er ondergrondse rioleringen of aanpalende kelders aanwezig zijn.

 

Hoe wordt een grondanker geplaatst?

Grondankers worden recht door steen geboord. Wanneer we weten dat er geen ondergrondse obstakels zijn die een probleem kunnen vormen, gaan we van start met de werken.

We graven de bouwput tot op een bepaalde diepte uit. Zo kunnen we de grondankers op de juiste positie plaatsen. We boren de grondankers vervolgens in de grond en vullen ze met cement. Na 7 dagen uitharden worden ze op een voorspanning gezet. Dit gebeurt met een vijzel op oliedruk. Op de vijzel zit namelijk een meettoestel die de trekkracht van het anker weergeeft.

Grondankers voor jouw bouwproject? Contacteer ons voor een gratis, vrijblijvende offerte.

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons