Grondverdringende schroefpalen

Wat zijn grondverdringende schroefpalen?

Grondverdringende schroefpalen worden trilingsvrij geplaatst zonder dat er grond wordt opgeboord. De grond wordt “verdrongen”.

Daarbij zijn ze ook een goed alternatief voor een betonfundering. Deze funderingstechniek is sneller en minder arbeidsintensief.

Er zijn ook veel gelijkenissen met de grondverdringende palen. Eén van de grote verschillen is dat de tussenafstand van de palen veel kleiner is bij grondverdringende schroefpalen en er ook nog een schroef is, die voorboort. Daarbij kan een grondverdringende schroefpaal een minder hoog gewicht dragen. Jij als klant kiest zelf of er grondverdringende schroefpalen of dubbel grondverdringende palen gebruikt worden.

Waar worden grondverdringende schroefpalen geplaatst?

Grondverdringende schroefpalen kunnen geplaatst worden op plaatsen waar de ondergrond te hard is. Deze techniek is ook geschikt voor locaties waar de ondergrond licht verontreinigd is. Omdat je geen grond opboort, komt deze verontreiniging niet boven de grond.

Zo kunnen we grondverdringende schroefpalen plaatsen als fundering voor woningen, kantoren, fabrieken, of winkels. Deze funderingstechniek wordt dus voor utiliteitsbouw en infrastructurele bouwprojecten gebruikt.

Hoe worden grondverdringende schroefpalen geplaatst?

We brengen de boorbuis in positie en plaatsen het verloren paalpunt op de grond. De boorbuis wordt met een boor de grond ingeboord.

De buis wordt dan rechtsdraaiend de grond ingeboord. Wanneer we de juiste diepte bereiken, wapenen we deze met beton. Als we de boorbuis terug uit de grond halen, draaien we naar links. Zo boren we geen zand op.

De grondverdringende schroefpalen worden op een kleinere afstand van elkaar geplaatst dan bij de dubbel grondverdringende palen. De draagkracht is ook kleiner omdat ze op trek worden belast.

Grondverdringende schroefpalen voor jouw bouwproject? Contacteer ons voor een gratis, vrijblijvende offerte.

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons